Mini vagn

  • Inga produkter i varukorgen.

Håravfall och skallighet: Den kompletta guiden för män

I blog

Håravfall och skallighet hos män

Håravfall förekommer inte bara hos kvinnor, utan håravfall och skallighet förekommer i stor utsträckning även hos män. Men varför tappar män sitt hår? Det kan finnas flera anledningar till detta. Skallighet är tyvärr en naturlig del av livet – och för många män är det svårt att fly. Läs vidare nedan och lär dig mer om skallighet och håravfall hos män.

Vad är skallighet eller androgen alopeci?

Skallighet är den vanligaste formen av håravfall hos män och det kallas vanligtvis androgen alopeci. Det är ett tillstånd där man sakta börjar få tunnare hår och så småningom slutar det med att håret helt faller av. De allra flesta män drabbas av androgen alopeci någon gång i livet. Men det är annorlunda när i livet man börjar uppleva skallighet. Statistik visar att upp till en tredjedel av alla män kommer att utsättas för håravfall före 30 års ålder.

Här är en illustration av hur de olika stadierna av androgen alopeci ser ut hos män

Tunt hår hos män

Androgen alopeci är ett ärftligt tillstånd, vilket kan innebära att vissa män börjar få tunt hår och upplever skallighet när de är i tjugoårsåldern. Ett vikande hårfäste är den första indikationen på tunt hår, vilket sedan utlöser höga tinningar samt en uttunning av håret. Så småningom kan håret bli så tunt att det resulterar i en fullständig skallighet.

Varför tappar män sitt hår?

Redan nu kan du börja anpassa dig till att du förr eller senare kommer att drabbas av håravfall och skallighet i mer eller mindre grad. Nedan har vi listat de vanligaste orsakerna till att du tappar hår som man.

  • Androgen alopeci är utan tvekan den vanligaste orsaken till håravfall och håravfall hos män. Det ärftliga tillståndet är skyldig till att 9 av 10 män tappar håret och upplever skallighet.
  • Kosten kan också ha effekt på skallighet hos män. Om du som man inte får i dig tillräckligt med vitaminer som din kropp behöver kan det sluta med håravfall.
  • Om du känner dig stressad kan det också resultera i håravfall och skallighet. Stress skapar en hormonell obalans, vilket avbryter hårets naturliga tillväxtväg.
  • Om du lider av en viss sjukdom kan det också resultera i håravfall eller skallighet. Det kan till exempel vara en sjukdom i hårbotten som alopecia areata, skallighet eller andra hudsjukdomar.


Läs mer om orsakerna till håravfall och skallighet bland män.

Höga tinningar hos män

Många män lider också av höga tinningar till följd av tunt hår. Höga tinningar uppstår när hårfästet långsamt börjar dra sig tillbaka åt sidorna. Det resulterar i en hårprakt där man är delvis skallig på vissa ställen och det kan leda till att många män väljer att klippa sig helt kala eftersom de vill slippa de höga tinningarna och det väldigt tunna håret.

Hur man behandlar håravfall och skallighet som man

Om du som man vill ha goda råd om hur du behandlar håravfall eller skllighet, läs då vidare här. Det går att förebygga så att man kan förhindra eller minska graden av tappat hår.

För att behandla håravfall och skallighet är det alfa och omega att använda hårprodukter som bland annat är sulfatfria. Läs mer om varför du ska välja ett sulfatfritt schampo. Följande tre produkter är särskilt bra att använda vid behandling av håravfall hos män:

  • Grow and Glow Hair Serum hjälper till att öka din hårväxt så att ditt hår kan växa sig starkare. Produkten innehåller Capilia Longa, som har visat upp till 89% minskning av håravfall samt 52% ökning av hårdensitet efter 90 till 150 dagars användning.
  • Grow and Glow Shampoo, som är både sulfat och silikonfritt, vilket hjälper till att stimulera hårväxt och minska håravfall. Produkten innehåller även Capilia Longa, så håret blir starkare och tätare.
  • Grow and Glow Conditioner, som liksom schampot också är både sulfat och silikonfritt. Produkten innehåller även Capilia Longa och tränger in i hårrötterna, så att hårstråna stärks.

 

För att undvika höga tinningar, håravfall eller skallighet kan du också gå på en specifik diet som innehåller viktiga vitaminer. Oavsett om det är vitaminer som du hittar i: spenat, nötter, bönor, ostron, mejeriprodukter med mera. Du kan också ta ett kosttillskott, skaffa dig en kudde med bambuöverdrag, som annars är mjuk som siden.

Du kan också behandla ditt håravfall med medicin. Om du är hårt belastad av håravfall kanske du vill överväga en hårtransplantation som varar livet ut eftersom livskraftigt donator hår används och som har en naturlig tillväxt.

Bra produkter mot håravfall

intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out
intensiv reparende og genopbyggende hårmaske

Sold out

Relaterede blogindlæg